HIFU

HIFU

Wat is een HIFU Behandeling?

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound, en de HIFU Behandeling is een niet-chirurgische facelift. Een niet-chirurgische facelift is een combinatie van niet-invasieve of minimaal invasieve huid verjongende behandelingen bedoeld om de ouder wordende en beschadigde huid op te frissen.

De HIFU Behandeling is een facelift op basis van geluidsgolven waar dus geen herstelperiode voor nodig is. Door de geluidsgolven komt er energie vrij die de onderhuidse temperatuur doet stijgen tot 60°. Hierdoor zal er een herstelproces in gang treden waarbij de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Doordat er meer collageen wordt aangemaakt, zal je huid steviger en strakker worden.

De HIFU behandeling claimt hiermee de eigen reactie van het lichaam te gebruiken om de huid te liften. Het proces van collageen vorming neemt ongeveer 3 maanden in beslag, waarbij de huid langzaamaan steviger wordt. De behandeling kan de hals, het gezicht, en de decolleté aanpakken.

 

VOOR WIE IS HIFU GESCHIKT?

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordend huid en die liever geen facelift willen ondergaan. 

De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen, waardoor je geen operatie hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden.

Houd er wel rekening mee dat de niet-chirurgische HIFU geen ernstig verslapte huid kan aanpakken of onderliggende spieren kan aanspannen, vooral langs de haarlijn en in de hals, zoals een chirurgische facelift dat wel kan doen.

Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat de HIFU facelift het meest doeltreffend is voor je kaaklijn, wangen en het gebied rondom je mond.

HOE ZIET EEN BEHANDELING ERUIT?

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met de HIFU. De behandelaar smeert de kop van de machine in met een geleidende gel en begint dan met de diepste huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen bereikt de behandelaar drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. Bij gevoeligheid kun je voor de behandeling om een verdovingscrème vragen.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een HIFU Behandeling?

 

Voordelen

  • Er is vrijwel geen hersteltijd. Je huid kan na de behandeling een paar dagen gezwollen of rood zijn, maar je hebt aanzienlijk minder herstel nodig dan na een chirurgische facelift.
  • De enige vorm van verdoving die je voor de behandelingen nodig hebt, is een plaatselijke verdovende crème.
  • Omdat deze behandeling minder ingrijpend is dan een chirurgische ingreep, brengt het minder potentiële gezondheidsrisico’s met zich mee.

 

Nadelen

  • Je krijgt niet dezelfde mate van lifting en verstrakking die je kunt verwachten na een chirurgische facelift.
  • De HIFU behandeling zal waarschijnlijk geen eenmalige ingreep zijn. Je kunt niet alle behandelingen op dezelfde dag laten uitvoeren, en sommige behandelingen vereisen een reeks behandelingen voor optimale resultaten.

 

Alle niet-chirurgische behandelingen, zoals de HIFU facelift, vereisen vaak doorlopende onderhoudsbehandelingen om de resultaten te behouden – sommige zelfs drie tot vier keer per jaar.  Voor een duurzaam resultaat worden bij de HIFU behandeling drie sessies aanbevolen, gespreid over 8 maanden. 

 

NAZORG

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. Na de behandeling kun je het beste 12 uur niet sporten of naar de sauna gaan, en moet je tot 48 uur na de behandeling blootstelling aan zon voorkomen.

De nazorg wordt door de behandelaar aangegeven. Dit is natuurlijk afhankelijk van het huidtype. En het  voorkomen van hitte of kou op het gezicht zodat de resultaten zich het beste kunnen ontwikkelen.

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.